Tarte tatin aux tomates














IngrediĆ«nten 
  • 200 g bladerdeeg (diepvries)
  • 100 ml water
  • 75 g suiker
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn (gehakt)
  • 30 (kleine) trostomaatjes 
Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Laat de bladerdeegplakjes ca. 10 min. ontdooien.
Kook het water met de suiker, licht stroperig (tot de helft van het volume).
Pers de knoflookteen en roer deze door de olijfolie. Vet hiermee de taartvorm in en bestrooi de knoflookolijfolie met gehakte rozemarijn en de tijm.
Schenk de suikersiroop in de taartvorm. Leg de tomaatjes met de opengesneden kant op de knoflookolijfolie met kruiden. Rol het bladerdeeg uit tot gewenste grootte. Prik het in met een vork en plaats het deeg als een deksel op de tomaatjes.
Bak de tarte tatin in ca. 30 minuten gaar. Na het bakken omdraaien op een groot bord.

Eet smakelijk!

Tip

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier met een klein opstaand randje zodat er geen suikersiroop uitloopt tijdens het bakken! Voorkomt een hoop poetswerk achteraf ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen