Risotto met groente en garnalen
















Ingrediƫnten


Voor 4 personen
  • 1 winterpeen
  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 5 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 300 g risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 g cocktailgarnalen
  • 20 g (platte) peterselie
Bereiden

Snijd de winterpeen in kleine blokjes van 1/2 bij een 1/2 cm (brunoise).
Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Neem de risotto van het vuur. Meng de garnalen, peterselie en peper en zout door de risotto.
Serveer direct.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen