Gevulde paprika's met een Marokkaans tintje




















Ingrediƫnten

Voor 4 personen
  • 4 grote paprika's (of 8 kleine paprika's)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook (of 2 kleine tenen), geperst
  • 300 g basmatirijst
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 550 ml groentebouillon, van tablet
  • 400 g tomaatstukjes (blik)
Bereiden

Verhit de barbecue 30 min. voor het roosteren van de paprika's, de kooltjes zijn dan witheet. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de kapjes met steel van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika's vrij dicht boven de gloeiendhete kooltjes tot ze gegrild zijn.
Verhit voor het rijstmengsel de olie zachtjes in een pan en bak de ui, knoflook en pijnboompitten 3 min. Voeg de rijst toe, laat zachtjes 2 min. glazig bakken en voeg dan de rozijnen, kaneel, tomaatstukjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Roer alles goed om, draai het vuur laag en laat met deksel op de pan in 20 min. gaar koken. Vul de gegrilde paprika's met het rijstmengsel en zet de kapjes erop. Zet de ovenschaal met de gevulde paprika's in de oven en laat deze 20-30 min. garen.

Tip

De vulling voor de paprika's kun je 's ochtends al voorbereiden.
Als je niet in het bezit bent van een barbecue, kun je de paprika's eerst blancheren (in plaats van roosteren) voordat je ze in de oven zet!
Heb je geen oven maar wel een barbecue, dan kun je de ongeblancheerde, gevulde paprika's in aluminiumfolie verpakken. Sluit de bovenkant goed aan. Rooster de paprika's vrij dicht boven de gloeiendhete kooltjes in 40-45 min. gaar!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten