Plum Puff Pastry Tarts




















Ingrediƫnten

Voor 10 taartjes
  • Pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 3 pruimen (in partjes)
  • geschaafde amandelen
  • frambozenjam
Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de bladerdeegplakjes ca. 10 min. ontdooien.
Als de plakjes bijna zijn ontdooid, snij dan de plakken overdwars doormidden. Leg 10 van de 20 plakjes, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Snij uit de overgebleven plakjes een rechthoek waardoor er een kader ontstaat (soort schilderijlijst).
Leg deze rechthoekige lijsten bovenop de 10 plakjes die al op de bakplaat liggen. Vul deze met de frambozenjam. Beleg ze daarna met partjes pruim en bestrooi het geheel met geschaafde amandelen.
Bak de pruimtaartjes in ca. 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tip

Besmeer de overgebleven, uitgesneden bladerdeegplakjes met honing en bestuif deze met wat kaneel. Draai deze in een wokkelvorm. Deze zoete mini bladerdeeg knabbels bak je gelijktijdig af met de pruimtaartjes. Zo heb je geen verlies!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen