Twee kleuren soep




















IngrediĆ«nten 

Voor 6 personen
  • 60 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 250 g in stukken gesneden tomaten (ik gebruikte pomodori)
  • 250 g in stukjes gesneden rode paprika
  • 250 g in stukjes gesneden gele paprika
  • 1 1/4 l groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 eetlepel pijlwortel (of maizena)
  • 30 g ontvelde amandelen of pijnboompitten
  • 1/8 l kookroom
  • Verse basilicum & geschaafde amandelen (garnering)
Bereiden

Doe de helft van de boter, de helft van de ui en 1 teentje knoflook in een steelpan.
Doe de rest van de boter, ui en knoflook in een andere pan.
Fruit in beide pannen de uien goudgeel. Doe in de ene pan de tomaten, de rode paprika en de helft van de bouillon. Doe in de andere pan de gele paprika en de rest van de bouillon.
Doe de deksels op de pannen en laat de soepen 20 minuten zachtjes koken.
Pureer en zeef de soepen afzonderlijk en giet ze terug in de pannen.
Maak de soepen op smaak met wat zout en peper. Maak de pijlwortel aan met een beetje water en roer dit papje door de rode soep. Verwarm de soep om te binden.

Pureer de amandelen of pijnboompitten en de kookroom in een mengbeker of keukenmachine. Roer het gepureerde mengsel door de gele paprikasoep en warm de soep door.
Dien de soepen als volgt op:
Giet de beide soepen in een kan en giet de soepen tegelijk van tegenovergestelde kanten in de soepkommen. Garneer de soep af met een klein handje geschaafde amandelen en een takje verse basilicum. Dien de soep daarna op!
(Source: Soepen & Sandwiches).

Heerlijk met naanbrood en/of focaccia en tomatentapenade.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen