Jambalaya met kip















Ingrediƫnten

Voor 4 personen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen cayennepeper
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 200 g sperziebonen
  • 700 ml kippenbouillon, van tablet
  • 200 g witte rijst
Bereiden

Maak de sperzieboontjes schoon en blancheer deze kort. Meng in een kom de kip met de paprikapoeder en de cayennepeper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kip rondom 3 min. Schep uit de pan, doe de rest van de olie in de pan en voeg de ui toe en bak 5 min. Voeg de paprika, bleekselderij toe en bak 3 min. Voeg de witte rijst toe en bak 1 min. Schenk de bouillon erbij, voeg de sperziebonen toe en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag. Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe. Breng de jambalaya op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met partjes citroen, fijngesneden bieslook en of peterselie.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten