Fruitflap met zoete kersen, aardbeitjes en chocolade















Ingrediƫnten
  • 500 gram verse, zoete kersen
  • 250 gram verse aardbeitjes
  • flink stuk pure chocolade (85% cacao)
  • 1 eetlepel custard
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 1 pak bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries) ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Ontpit de kersen met behulp van een kersenontpitter of snijd ze open met een mesje en haal de pit eruit. Snijd de aardbeien in stukjes. Hak de chocolade met een mes in kleine brokjes. Meng alles met de custard en basterdsuiker in een kom.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk de randen aan. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met fijne kristalsuiker. Bak de flappen in ca. 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tip 

Mocht er fruitvulling overblijven, dit smaakt ook heerlijk door de yoghurt!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten