Pittige radijssalade met zelfgemaakte grove mosterdvinaigrette















Ingrediƫnten salade
  • bosje radijsjes
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • bakje cherrytomaatjes (apart)
Bereiden

Snijd de radijsjes, komkommer en paprika in kleine blokjes van 1/2 bij 1/2 cm (brunoise).
Voeg alle gesneden brunoise door elkaar en besprenkel de salade met zelfgemaakte grove mosterdvinaigrette. Presenteer de overgebleven mosterdvinaigrette in een schenkkannetje op tafel. Halveer de cherrytomaatjes en voeg wat gedroogde oregano toe.

Ingrediƫnten grove mosterdvinaigrette
  • 1 deel azijn
  • 3 delen olijfolie
  • 3 theelepels gedroogde dille
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • versgemalen peper
  • zout 
Bereiden 

Meng in een kom de azijn, mosterd, honing, dille, peper en zout. Klop het mengsel nu krachtig, terwijl je langzaam de olijfolie toevoegt in een dun straaltje. De mosterd moet de olie absorberen.
Als de olijfolie begint te bundelen, wacht dan even met de olijfolie en roer totdat het weer een egale emulsie is. Als alle olijfolie met het azijnmengsel is gemengd en het ziet er mooi egaal uit, is de mosterd vinaigrette klaar!

Eet smakelijk!
                                                                                                                   

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen