Goddelijke Brownie!















Ingrediënten 
  • 250 g roomboter
  • 200 g pure chocolade
  • 4 scharreleieren
  • 300 g suiker
  • 60 g bloem
  • 80 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 g walnoten en of hazelnoten, fijngehakt
Bereiden

Breek of hak de chocolade in stukjes en snij de roomboter in blokjes.
Smelt de chocolade en roomboter samen au bain marie.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de scharreleieren tot een luchtige massa.
Voeg de suiker toe aan de geklopte eieren en meng dit tot een schuimig mengsel.
Schenk het mengsel van de gesmolten chocolade en roomboter bij de opgeklopte eieren. Zeef de bloem met de cacaopoeder en het bakpoeder en voeg dit ook toe. Meng alles kort met de mixer. Neem een platte ovenschaal of bakblik en beboter deze en bestuif hem vervolgens met bloem. Schenk het chocoladebeslag in het bakblik en strooi er de fijngehakte noten over.
Bak de Brownie in ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius.

Let op: Na het bakken zal de Brownie nog een beetje zacht zijn. Laat de Brownie daarom snel afkoelen zodat deze opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de Brownie nog zacht en smeuïg is.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten