Befaamfde Morrosaus

























Ingrediƫnten

Voor 1 liter Morrosaus
  • 3 rode pepers
  • 5 uien
  • 2 (niet schrikken) bollen knoflook
  • 3 theelepels sambal oelek
  • 1 1/2 eetlepel zout
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 volle theelepel vers gemalen peper
  • 1 liter zonnebloemolie
Bereiden

Snipper de uien. Verwijder de zaadlijst van de rode pepers en snipper deze. Pers de knoflooktenen. Voeg de sambal toe. Het zout, tijm, en vers gemalen peper. Voeg alles in een mengkom. Giet vervolgens de zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar.
Laat de saus het liefst 24 uur trekken.
De vers gemaakte Morrosaus is ongeveer 2 weken houdbaar buiten de koelkast!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen