Kindertraktatie cijfer 8




















Ingrediënten zoet basiskoekjesdeeg (30 stuks)
  • 130 g boter, op kamertemperatuur
  • 185 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 280 g bloem, gezeefd
  • 1/2 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 1 mespuntje zout
Bereiden

Klop met de mixer in een ruime kom de boter en suiker zeker 10 min. tot het luchtig en crèmig is. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop tot alles goed is opgenomen. Voeg dan in delen de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel het luchtig door het beslag, zodat het een soepel deeg wordt. Leg het deeg afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

Verdeel het deeg in drieën, kleine porties kun je namelijk makkelijker uitrollen. Rol een deel deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 3-4 mm dikte en steek er met een koekjesuitsteekvorm naar eigen keuze zoveel mogelijk koekjes uit. Leg de koekjes op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 10 min. gaar. Ze moeten zandkleurig en niet bruin zijn. Neem ze voorzichtig met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Kneed overgebleven stukjes deeg samen, rol weer uit en herhaal de handelingen.
Dit recept voor basiskoekjesdeeg komt uit delicious.

Ingrediënten koekjes pimpen
  • dropveters
  • aardbeiveters
  • chocoladereep (melk)
  • discospikkels
  • zelfgebakken koekjes
Bereiden

Smelt de chocolade au bain-marie. Dip de afgekoelde koekjes gedeeltelijk in de gesmolten chocolade. Laat de in chocolade gedipte koekjes even uitdruppelen. Bestrooi daarna de in chocolade gedipte koekjes met de discospikkels. Laat de chocoladelaag met discospikkels hard worden. Rijg de drop- en aardbeiveters door het koekje en knop deze samen vast.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen