Banketletter

 

Ingrediënten 
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 600 g amandelspijs
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel citroensap (versgeperst)
  • 3 eetlepels slagroom
  • Garneeramandelen (handje vol) 
Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius. De bakplaat bekleden met bakpapier. Laat de bladerdeegplakjes ca. 10 min. ontdooien.
In een kom amandelspijs met een vork losmaken en 1 losgeklopt ei met citroensap en slagroom erdoor kneden tot alles is opgenomen en het spijs lekker smeuïg is.
Bestuif de aanrecht en de deegroller met bloem. Stapel de bladerdeeg plakjes op elkaar en rol deze uit met de deegroller tot een dunne, lange lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang.
Vorm van de amandelspijs een rol, die iets korter is dan de deeglap. De spijsrol in het midden van de deeglap leggen. Vouw beide kanten van de deeglap rond de spijs en maak de naden met wat water vochtig en plak deze dicht. De uiteinden eveneens dichtplakken.
De deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat leggen en tot een letter vormen. Op de letter de garneeramandelen drukken in een leuk patroontje. Bestrijk de letter rondom met losgeklopt ei en plaats de bakplaat met letter in het midden van de oven. Bak de letter in ca. 35 minuten goudbruin gaar.

Eet smakelijk!

Tip

De banketletter iets laten afkoelen en lauwwarm serveren. Of eerst volledig laten afkoelen en voor het serveren opnieuw opwarmen in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten