Appel-frambozentaartjes




















Ingrediƫnten

Voor 10 taartjes
  • pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 1 goudreinet (in kleine stukjes)
  • frambozenjam
  • 20 g kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de bladerdeegplakjes ca. 10 min. ontdooien.
Als de plakjes bijna zijn ontdooid, snij dan de plakken overdwars doormidden. Leg 10 van de 20 plakjes, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besmeer deze met een flinke schep frambozenjam. Leg de andere 10 plakjes in de lengte neer, en snij om de cm (om en om) een sneetje tot de helft. Meng de stukjes goudreinet, vanillesuiker, kristalsuiker, kaneel en rozijnen door elkaar. Schep deze op het bladerdeeg. Dek deze af met de ingesneden plakjes bladerdeeg en druk deze voorzichtig met een vork vast aan de randen. Strooi er een beetje suiker en/of geschaafde amandelen overheen.
Bak de Appel-frambozentaartjes in ca. 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten